Volledig scherm
Toos Verschuur krijgt uit handen van de burgemeester een bos bloemen uitgereikt in verband met haar afscheid van de Halderbergse raad. Foto Chris van Klinken © Chris van Klinken / Pix4Profs

Toos Verschuur hield debat levendig in Halderbergse gemeenteraad

OUDENBOSCH -  College, gemeenteraad en haar partij Progressief Halderberge waar ze in 2002 bij aan de wieg stond, namen donderdagavond afscheid van Toos Verschuur. Iets eerder dan ze gewild had, nam het 'linkse geluid' afscheid van de lokale politiek. 

Ze verhuist naar het midden van het land, waar ze volgens burgemeester Jobke Vonk-Vedder zich ongetwijfeld nog maatschappelijk verdienstelijk gaat maken. 

De fractievoorzitters bewonderden vooral haar grote betrokkenheid voor de sociaal zwakkeren in de samenleving en prezen haar standvastigheid en tegengeluid in het roemruchte vluchtelingendebat. 

,,Jij hield elk debat levendig.''

Met cadeaus en bloemen stond ze haar raadszetel af aan partijgenoot Gabriel van der Heijde, die voor de resterende vier maanden tot raadslid werd benoemd.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement