Tobbend buurthuis Geerhoek vraag Roosendaal om extra geld

Als aan de situatie van buurthuis De Geerhoek in Wouw niets verandert, raakt op den duur de spaarkas leeg en is het centrum gedoemd te sluiten. Dat vooruitzicht schetst voorzitter voorzitter Peter van Steekelenburg van stichting De Geerhoek. ,,Wij vinden dat we 30.000 euro meer subsidie zouden moeten krijgen van de gemeente", legt de voorzitter de oorzaak uit. De gemeente is van mening dat de Geerhoek veel minder huur betaalt dan zou moeten, waardoor de extra subsidie niet wordt gegeven. "Het bestuur is zelf verantwoordelijk voor de exploitatie en voor het vinden van een oplossing voor het expoitatietekort", schrijft wethouder Corné van Poppel aan de fractie VLP, die vragen heeft gesteld over de penibele financiële situatie van de Geerhoek, maar ook van buurthuis Parelmoer en wijkcentrum De Bergspil. ook zij kampen met een tekort. Bij de Bergspil is die zelfs 28.000 euro, terwijl er maar 25.520 aan eigen vermogen is.

Mede namens zijn collega's vraagt Van Steekelenburg om het vrijmaken van extra geld voor de buurthuizen, uit het overschot op de begroting, dat de gemeenteraad binnenkort gaat verdelen. "We zorgen voor onze exploitatie. Ondanks een begroot tekort van 10.760 euro verwacht ik dit jaar quitte te draaien. Maar daarmee is het probleem niet opgelost. Volgend jaar voorzien we een tekort van 8.000 euro. We hebben een beheerder die keihard werkt in de 36 uur die in dienst is, maar we komen hiervoor eigenlijk 20 uur tekort. In het verleden is 2 miljoen op de buurthuizen gekort. Dit is een mooie gelegenheid om deze bezuiniging voor een deel terug te draaien." Een jaar geleden vroeg Van Steekelenburg om een deel van het overschot op de begroting, dat toen 150.000 euro groot was. Daar is toen door de gemeenteraad geen gehoor aan gegeven. 

  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’