Volledig scherm
PREMIUM
© Peter van Trijen/pix4profs

Tim (13) uit Oud Gastel werd gepest, nu is ie Europees Kampioen karate

OUD GASTEL – Drie jaar geleden kreeg de 13-jarige Tim Helmons uit Oud Gastel zijn eerste les karate. Afgelopen weekend werd hij twee keer, solo en in teamverband, Europees Kampioen.

Zijn moeder Erica klinkt behoorlijk schor. “Nasleep van het aanmoedigen”, lacht ze. Tim, zijn zus en grootste fan Lisa (16), moeder Erica en vader Richard vertrokken ruim een week geleden zonder verwachtingen naar het Portugese Braga voor het Europees Kampioenschap. “Je hebt van tevoren geen idee hoe het gaat verlopen”, zegt Richard. “Misschien heeft Tim wel een slechte dag, of wordt de spanning hem op het laatste moment te veel.”

Niets van dat alles. Tim won met 7-1 glansrijk van Frankrijk en versloeg thuisland Portugal met 4-1. “De Portugese deelnemer was niet zo sportief. Hij werd steeds feller en valser, een beetje à la voetballer Neymar. Daardoor kozen supporters van andere landen Tim’s kant. Overal klonk het: ‘let’s go Tim!’. Geweldig!”, zegt Erica. 

 1. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
  PREMIUM
  video

  Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

  SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”

poll

Het nieuwe Roosendaalse liedje van Van Alles Wa is een van de beste carnavalsliedjes

Het nieuwe Roosendaalse liedje van Van Alles Wa is een van de beste carnavalsliedjes

 • Eens (49%)
 • Oneens (51%)
598 stemmen