Volledig scherm
PREMIUM
© Peter van Trijen/pix4profs

Tim (13) uit Oud Gastel werd gepest, nu is ie Europees Kampioen karate

OUD GASTEL – Drie jaar geleden kreeg de 13-jarige Tim Helmons uit Oud Gastel zijn eerste les karate. Afgelopen weekend werd hij twee keer, solo en in teamverband, Europees Kampioen.

Zijn moeder Erica klinkt behoorlijk schor. “Nasleep van het aanmoedigen”, lacht ze. Tim, zijn zus en grootste fan Lisa (16), moeder Erica en vader Richard vertrokken ruim een week geleden zonder verwachtingen naar het Portugese Braga voor het Europees Kampioenschap. “Je hebt van tevoren geen idee hoe het gaat verlopen”, zegt Richard. “Misschien heeft Tim wel een slechte dag, of wordt de spanning hem op het laatste moment te veel.”

Niets van dat alles. Tim won met 7-1 glansrijk van Frankrijk en versloeg thuisland Portugal met 4-1. “De Portugese deelnemer was niet zo sportief. Hij werd steeds feller en valser, een beetje à la voetballer Neymar. Daardoor kozen supporters van andere landen Tim’s kant. Overal klonk het: ‘let’s go Tim!’. Geweldig!”, zegt Erica. 

  1. Narreke Doremi van Tullepetaonestad mag het eindelijk van de daken schreeuwen: ‘Ik heb er zó veel zin in’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    Narreke Doremi van Tullepetao­ne­stad mag het eindelijk van de daken schreeuwen: ‘Ik heb er zó veel zin in’

    ROOSENDAAL - Nee, het is echt puur toeval, benadrukt Cor Verbogt. Want hoe baanbrekend het ook was toen Roosendaal in 2014 met Malou van Rede als een van de eerste plaatsen in Nederland een vrouw als carnavalsfunctionaris kreeg, dat Tullepetaonestad met Carmen Hack (29) opnieuw een vrouwelijke nar heeft is echt ‘geen bewussie’. Verbogt: ,,We gingen voor de beste. En dat was Carmen.’’