Volledig scherm
PREMIUM
© Peter van Trijen/pix4profs

Tim (13) uit Oud Gastel werd gepest, nu is ie Europees Kampioen karate

OUD GASTEL – Drie jaar geleden kreeg de 13-jarige Tim Helmons uit Oud Gastel zijn eerste les karate. Afgelopen weekend werd hij twee keer, solo en in teamverband, Europees Kampioen.

Zijn moeder Erica klinkt behoorlijk schor. “Nasleep van het aanmoedigen”, lacht ze. Tim, zijn zus en grootste fan Lisa (16), moeder Erica en vader Richard vertrokken ruim een week geleden zonder verwachtingen naar het Portugese Braga voor het Europees Kampioenschap. “Je hebt van tevoren geen idee hoe het gaat verlopen”, zegt Richard. “Misschien heeft Tim wel een slechte dag, of wordt de spanning hem op het laatste moment te veel.”

Niets van dat alles. Tim won met 7-1 glansrijk van Frankrijk en versloeg thuisland Portugal met 4-1. “De Portugese deelnemer was niet zo sportief. Hij werd steeds feller en valser, een beetje à la voetballer Neymar. Daardoor kozen supporters van andere landen Tim’s kant. Overal klonk het: ‘let’s go Tim!’. Geweldig!”, zegt Erica. 

  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.