Volledig scherm
PREMIUM
© Peter van Trijen/pix4profs

Tim (13) uit Oud Gastel werd gepest, nu is ie Europees Kampioen karate

OUD GASTEL – Drie jaar geleden kreeg de 13-jarige Tim Helmons uit Oud Gastel zijn eerste les karate. Afgelopen weekend werd hij twee keer, solo en in teamverband, Europees Kampioen.

Zijn moeder Erica klinkt behoorlijk schor. “Nasleep van het aanmoedigen”, lacht ze. Tim, zijn zus en grootste fan Lisa (16), moeder Erica en vader Richard vertrokken ruim een week geleden zonder verwachtingen naar het Portugese Braga voor het Europees Kampioenschap. “Je hebt van tevoren geen idee hoe het gaat verlopen”, zegt Richard. “Misschien heeft Tim wel een slechte dag, of wordt de spanning hem op het laatste moment te veel.”

Niets van dat alles. Tim won met 7-1 glansrijk van Frankrijk en versloeg thuisland Portugal met 4-1. “De Portugese deelnemer was niet zo sportief. Hij werd steeds feller en valser, een beetje à la voetballer Neymar. Daardoor kozen supporters van andere landen Tim’s kant. Overal klonk het: ‘let’s go Tim!’. Geweldig!”, zegt Erica. 

  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.