TIURI wint de Cultuurprijs van Roosendaal
Volledig scherm
TIURI wint de Cultuurprijs van Roosendaal © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Theaterwerkplaats Tiuri winnaar Cultuurprijs Roosendaal

ROOSENDAAL - De Theaterwerkplaats Tiuri is vrijdagavond als winnaar van de Cultuurprijs Roosendaal uit de bus gekomen. De Jongerenprijs ging naar HIP. Wethouder Toine Theunis maakte de winnaars bekend in De Kring. Hij werd bijgestaan door presentator en illusionist Jochem Nooyen.

Theunis zei enthousiast te zijn over de genomineerden. Samen vormen zij een brede afspiegeling van de vele culturele activiteiten die Roosendaal en de bijbehorende dorpen rijk is. 

Dat er massaal gestemd is door het Roosendaalse publiek doet hem goed. Hij feliciteerde Tiuri met deze mooie prijs én hun 10-jarig jubileum in Roosendaal. De spelers van Tiuri namen vol trots de trofee en het applaus in ontvangst. Tiuri is een theatergroep voor mensen met een beperking. In november verhuist de groep naar een eigen ruimte in De Kring.

In het juryrapport beschrijft de jury waarom zij van mening is dat Theaterwerkplaats Tiuri genomineerd werd. ,,Ontroerend mooi was de voorstelling. Spannend ook. De voorstelling No Bodies is het enige goede antwoord op de vraag waarom Tiuri zo bijzonder is. De inclusieve samenleving in topvorm. Met veel respect is een voorstelling op maat gemaakt voor deze spelers, die door hun authenticiteit honderd procent overtuigden. Een diepe buiging en een nominatie voor de Cultuurprijs Roosendaal", aldus de jury. 

Trudie Stalpers, directeur van CultuurCompaan reikte de Jongerenprijs uit. Beide genomineerden, de band HIP en Het Dansatelier, gingen tijdens de stemperiode lange tijd gelijk op. HIP won en ontving uit handen van Stalpers de trofee die door Marijke Maas is ontworpen.

Het juryrapport zegt over HIP: ,,Een swingende formatie van tien hongerige jonge talenten, die de laatste jaren flink aan de weg timmert in concerten en evenementen in en rond Roosendaal. Niet zomaar een feestband: er wordt serieus muziek gemaakt met ruimte voor improvisatie. Ze zorgen voor leven in de brouwerij en zijn kwalitatief goed. Een nominatie voor de Jongerenprijs is dan ook zeer op zijn plaats”.

  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.