Theater Rucphen zoekt
jonge mannen voor rol

Rucphen - De vorig jaar opgerichte stichting Openlucht Theater Rucphen zoekt nog jonge mannen tussen de 20 en 40 jaar voor een rol in het toneelstuk rond het Klaveren Vrouwke. In de tweede week van september is deze unieke produktie waarbij alle Rucphense toneelverenigingen zijn betrokken vier keer te zien in de bossen tussen het Munnikenheide College en Skidôme.

De audities zijn begin februari. Direct na carnaval starten de repetities. Vanaf dat moment wordt er tot de uitvoeringen minstens één keer per week gerepeteerd. Aan het stuk doen 28 toneelspelers en 50 figuranten mee. ''Maar we komen nog een paar toneelspelers tekort. Aanvankelijk was het enthousiasme groot onder de Rucphense verenigingen, maar de zomerperiode schrikt mensen toch af om mee te doen. Op een pauze van drie weken na, repeteren we dan gewoon door'', zegt voorzitter Frans van Bergen van de stichting.

Het liefst vult hij de nog openstaande rollen in met mensen uit de eigen gemeente. "Wij zoeken eigenlijk nog mannen met een echt Willebrords accent. Dat dorp speelt een belangrijke rol in het verhaal en we willen het zo echt mogelijk brengen. Maar voor de zekerheid hebben we ook al lijntjes gelegd met toneelverenigingen uit de regio'', aldus Van Bergen.