Volledig scherm
Wethouder Toine Theunis. © Robert van den Berge

Teneur in Roosendaalse politiek: Wethouder 'Toine de pandjesman' moet weer zo nodig scoren

ROOSENDAAL - 'Wethouder Toine Theunis moet weer zo nodig scoren.' Dat is de teneur van meerdere Roosendaalse politieke partijen naar aanleiding van de nieuwe locatie die de wethouder donderdag als konijn uit de hoge hoed toverde voor de gebruikers van Mariadal. 

Vier verenigingen moeten eind dit jaar Mariadal verlaten vanwege de woningbouwplannen. Tijdens de dag van de raadsvergadering over dit onderwerp zijn ze gebeld door Theunis met de mededeling dat  het oude Da Vinci-pand in beeld is als mogelijk onderkomen. 

,,Wij wisten niets van Theunis' actie. Onze wethouder Hans Verbraak is al ruim drie jaar bezig met deze clubs om tot een goede oplossing te komen. En dan kaapt Theunis een paar weken voor de verkiezingen dit onderwerp voor zijn neus weg. Het is weer echt Toine de  pandjesman. Onbehoorlijk en stuitend. Wat ons betreft heeft hij zijn hand overspeeld. Dit krijgt nog een staartje", aldus Robert Breedveld van coalitiegenoot CDA. 

Ook coalitiepartner VVD  en de oppositie laten weten de actie van de wethouder niet te waarderen. De voorman van de Roosendaalse Lijst is zich van geen kwaad bewust. ,,Ik probeer het juist op te lossen. Ze moeten blij zijn dat er wat beweging komt." 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement