Volledig scherm
De ingang van Zonneland © Frank Timmers

Tegenstanders migrantenhotel
Nispen hebben het nakijken

DEN HAAG/NISPEN - Inwoners van Nispen kunnen niet meer in beroep tegen het bestemmingsplan waarin de bouw van een migrantenhotel aan de Oude Turfvaartsestraat is geregeld. De Raad van State heeft hun verzet dinsdag ongegrond verklaard.

Omwonenden van het inmiddels gesloopte Parkhotel Zonneland hebben verzuimd zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan van de gemeente Roosendaal. Volgens buurtbewoonster Manon van Galen heeft de gemeente zo weinig mogelijk ruchtbaarheid gegeven aan het plan, omdat het op te veel verzet zou stuiten.

Internet

De Raad van State bepaalde dat de gemeente op de gemeentelijke website heeft aangekondigd dat de bezwarentermijn was gaan lopen. Dat is voldoende, vindt de Raad van State. De tegenstanders hebben die mededeling op internet niet gezien. Ze vinden dat de gemeente hen beter had moeten informeren over de nieuwbouw van het hotel waar 160 arbeidsmigranten gaan wonen. 

Daar verwachten ze veel overlast van. Tegen het bestemmingsplan kunnen ze niets mee ondernemen. De buurt kan wel nog naar de rechter tegen de omgevingsvergunning van uitzendbureau Pollux die het hotel gaat bouwen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement