Volledig scherm
Het Groenhuysen fietsteam © geen

Team Groenhuysen voor het eerst in Veluwse fietstocht voor Alzheimer

ROOSENDAAL - Samen dementie de wereld uitfietsen. Dat is het idee achter 2 Bike for Alzheimer, een fietsevenement wat zaterdag voor de achtste keer wordt gehouden. Honderden mensen, begaan met dementie, komen samen op de Veluwe voor een 24-uurs fietstocht.

Het is zaterdag Wereld Alzheimerdag. Een Roosendaals team casemanagers dementie van Groenhuysen doet voor de eerste keer mee aan 2 Bike for Alzheimer. Het team heeft er heel wat trainingsuren in de sportschool op zitten. In het alzheimercafé van Roosendaal deed de ploeg maandag een warming up. 

Behalve de casemanagers fietsen ouderengeneeskunde Ronald van Nordennen en fysiotherapeut Leen Tissink mee. In 24 uur hopen alle teams 400 kilometer te hebben afelegd. Start en finish liggen op recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen. Donaties kan via de site: 2bike4alzheimer.inactievooralzheimer.nl/team/groenhuysen

  1. 75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht
    PREMIUM
    Longread

    75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht

    NISPEN - Het beeld staat al 75 jaar op zijn netvlies. Zwarte rook, een oorverdovend lawaai. Op 23 oktober 1944 stort de kerktoren van Nispen in gruzelementen neer. Opgeblazen door de Duitsers. De brokstukken versperren Kerkplein en Dorpsstraat en vormen zodoende een barrière voor de oprukkende Britten en Canadezen. Pal tegenover ziet de 13-jarige Pierre Verpalen alles gebeuren. ,,De torenpunt met het haantje kwam bij ons op zolder terecht.”