Team Dick Jaspers wint bekerfinale in Berlicum

VIDEOIn een zenuwslopende finale heeft HCR Prinsen, met kopman Dick Jaspers, zondag de nationale driebandenbeker gewonnen. Het team uit Haarlo was in eindstrijd in in Berlicum met 6-2 te sterk voor STZ uit Zundert.

Vooral de ontknoping in de laatste twee partijen bracht het publiek in het Beneluxtheater op de banken. Eerst versloeg Dick Jaspers Roland Forthomme met 2-1 en daarna rekende Eddy Leppens met dezelfde cijfers af met Peter Ceulemans.

Jaspers verloor de eerste set van Forthomme (13-15), won de tweede met 15-9 en startte in de derde met een serie van 12. Daarna had de regerend wereldkampioen nog zes beurten nodig om de resterende drie caramboles te maken. Forthomme was intussen teruggekomen tot 10 punten.

Intussen stond het op de andere tafel tussen Ceulemans en Leppens 1-1 in sets en 13-10 voor Leppens in de beslissende set. De Belg van Prinsen leek zijn veertiende punt te missen en wandelde al terug naar zijn stoel, toen de carambole door een klos nog goed bleek.

Het publiek in het Beneluxtheater reageerde met een kreet van ontzetting, maar Leppens liet zich daarna zijn matchpunt niet ontnemen. Eerder op de dag had Raymund Swertz voor Prinsen al van Roland Uijtdewillegen van STZ gewonnen. Barry van Beers zorgde voor de enige winstpunten voor STZ door winst op Anno de Kleine.

STZ had vorige week ook al de finale van de play-offs om de landstitel verloren, toen van L&B Ledermode uit Hoeven. Dat team ging er nu in de halve finale uit, uitgerekend tegen STZ dat daarmee sportieve revanche nam. In de andere halve finale was de latere bekerwinnaar HCR Prinsen te sterk voor Team Eekhoorn uit Oosterhout.

Volledig scherm
Dick Jaspers in actie. © Jan Martens