Volledig scherm
Onthulling van de nieuwe naam van de Gastelse fusieschool. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

TaLente is nieuwe naam fusieschool in Oud Gastel

OUD GASTEL - TaLente: dat is de nieuwe naam van de gefuseerde basisscholen Joannes en Bernardus uit Oud Gastel, die vanaf komend schooljaar samengaan in hetzelfde gebouw, waar ook openbare basisschool De Linde en voetbalclub SC Gastel gehuisvest worden.

De naam werd vrijdagmiddag in sporthal 't Veerhuis bekend gemaakt. Daar waren alle leerlingen, leraren van vroeger en nu en ouders bij aanwezig. Voor de nieuwe naam kwamen 112 suggesties binnen. Uiteindelijk kwam leerkracht Jac Bastiaanse met TaLente op de proppen.

"Een samenstelling van talent en lente. Vrolijk en energiek'', verklaarde Jan Peeters van de Joannes de keuze. Hij wordt straks directeur van de fusieschool. Collega Niels Groels van de Bernardus gaat leiding geven aan Aventurijn in Standdaarbuiten. Beide directeuren voerden in een sketch de spanning op. Eerst werden de schoolgidsen, T-shirts, petjes en directeurs stropdas in een gehaktmolen gestopt.

Aan het eind van een sprankelende videoclip kwam de nieuwe naam te voorschijn. Tot slot zongen de kinderen uit volle borst: Joannes en Bernardus, het is wel mooi geweest. Nu eerst een dol en daverend festijn, omdat we trots op TaLente zijn.

Komende dinsdag wordt het hoogste punt van de brede school bereikt. Dan wordt ook de nieuwe naam voor het totale complex aan de Schoolstraat bekend gemaakt.

  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’