Volledig scherm
© Coop

Supermarkt Spar in Sprundel wordt Coop

SPRUNDEL - De Spar-winkel aan de Sint Janstraat in Sprundel gaat volgende maand dicht en wordt overgenomen door de al in 1891 opgerichte keten Coop. Volgens bedrijfsleider Olof van den Akker is het niet langer rendabel een Spar-winkel in het dorp te runnen.

Eerder dit jaar was al besloten dat de zaak eind december dicht zou gaan, maar dat tijdstip is vier maanden vervroegd.

Van den Akker (56) kwam tweeënhalf jaar geleden naar Sprundel, toen de cijfers van de Spar ook al niet denderend waren. ,,Het is niet gelukt daar verandering in te brengen. De omzet is weliswaar gestegen, maar niet voldoende'', zegt hij.

De concurrentie met omliggende dorpen is enorm en neemt dit jaar alleen nog maar toe als het dorp Rucphen er een Lidl bij krijgt. Nog dichter bij huis, heeft Sprundel te maken met concurrentie van vier supermarkten in St. Willebrord. En veel mensen wijken voor hun dagelijkse boodschappen nu al uit naar de Lidl in Etten-Leur.

,,Er zijn te veel supermarkten, maar daar kan ik niks aan veranderen. Ik hoop dat de Coop het in Sprundel wel voor elkaar krijgt, maar gemakkelijk zal het niet worden'', zegt Van den Akker die nog niks kan zeggen over zijn persoonlijke toekomst. ,,Even geen supermarkt meer. Ik richt me op een 'gewone' baan. 

Een aardigheidje bij de op handen zijnde verandering is dat de Sint Janstraat binnenkort twee bedrijven met dezelfde naam heeft. Schuin tegenover de supermarkt runt Ron Gommers al vijf jaar een café onder de naam Coop.