Volledig scherm
Roosendaal - 06/12/17 - Josche Besems (l.) en Nikki Reijnders-Mies tussen de honderden ingezamelde kerstkaarten. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Succesvolle kerstkaartenactie voor eenzame Roosendalers gaat op herhaling

ROOSENDAAL - Zo'n 1.200 eenzame Roosendalers kregen vorig jaar via Stichting Dreamworkers een kerstkaartje op de mat. Om hen te laten weten dat er ook mensen zijn die wel aan hen denken in de donkere decembermaand. Zo'n groot succes vraagt om een vervolg. En dat komt er. 

De oproep van Josche Besems en Nikkie-Reijnders-Mies om hen te voorzien van kerstkaartjes, die zij dan weer zouden beschrijven en bezorgen bij mensen die veel alleen zijn, bleek vorig jaar niet aan dovemansoren gericht. Meer dan 1.500 stuks kwamen er binnen. Van binnen en van buiten Roosendaal. Uiteindelijk werden er daarvan 1.200 beschreven én bezorgd. Alle reden volgens de twee om die actie ook dit jaar te houden.

Zelf schrijven

,,Maar een klein beetje anders‘’, stellen Besems en Reijnders-Mies. Moesten de twee vorig jaar bijna alle kaarten nog zelf schrijven, dit jaar vragen ze donateurs er zelf alvast wat op te zetten. ,,Moet niet, maar het scheelt ons wel veel werk‘’, zegt Besems. Vorig jaar stonden de meiden een keer een hele middag in winkelcentrum De Roselaar om ook andere mensen een vriendelijke boodschap op een van de kaarten te laten schrijven. Zo'n middag zit er dit jaar niet in. ,,Omdat we daar simpelweg zelf geen tijd voor hebben.‘’

Volledig scherm
Reijnders-Mies (l.) en Besems in De Roselaar tijdens een schrijfmiddag. © peter van trijen/pix4profs

Doneren

Maar voor een dergelijke actie zijn natuurlijk wel kerstkaarten over. Wie kaarten wil doneren, kan die (en dus bij voorkeur beschreven) afgeven bij de buurthuizen Keijenburg en Kalsdonk, bij de Broedplaats aan de Lindenburg, bij Stichting MultiCreatief aan Kroevenlaan en bij het Sfeerstrand. Nog deze week moeten al die plekken een eigen inleverpunt hebben. 

Daarnaast zoekt Dreamworkers nog vrijwilligers die willen helpen me het beschrijven en/of bezorgen van de kaartjes. Aanmelden daarvoor kan via de site: www.dreamworkers.nl. Daar kunnen mensen ook het adres achterlaten voor iemand die in hun ogen een kaartje verdient.