Studente onderzoekt
gevoel inwoners Zegge

ZEGGE - Ze was benieuwd naar hoe Zeggenaren denken over hun eigen gemeente. Voelen zij zich wel thuis bij Rucphen of sluiten ze liever aan bij Halderberge of Roosendaal? Saskia Christophersen (21), derde jaars studente aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, heeft daar de afgelopen dagen voor haar opleiding een onderzoekje naar gedaan.

Op haar 33 vragen kreeg ze van 67 dorpsgenoten respons met als resultaat dat een nipte meerderheid het wil houden zoals het is. ''Maar het verschil is maar heel klein'', zegt Saskia die tijdens de vrijwilligersavond, begin december in Rucphen, op het idee kwam dicht bij huis te blijven voor haar toen nog te kiezen onderwerp over een lokale kwestie.

''Het viel me die avond op dat er zo weinig mensen uit Zegge aanwezig waren en in het dorp hoor ik ook wel eens negatieve geluiden over onze gemeente. Daarom leek het me interessant daar eens verder naar te kijken. Maar ik had nooit verwacht dat er in zo'n korte tijd 67 reacties zouden komen. Hoewel een kleine meerderheid bij Rucphen wil blijven, merk ik wel dat niet iedereen zich echt verbonden voelt met de gemeente''.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.