Studente onderzoekt
gevoel inwoners Zegge

ZEGGE - Ze was benieuwd naar hoe Zeggenaren denken over hun eigen gemeente. Voelen zij zich wel thuis bij Rucphen of sluiten ze liever aan bij Halderberge of Roosendaal? Saskia Christophersen (21), derde jaars studente aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, heeft daar de afgelopen dagen voor haar opleiding een onderzoekje naar gedaan.

Op haar 33 vragen kreeg ze van 67 dorpsgenoten respons met als resultaat dat een nipte meerderheid het wil houden zoals het is. ''Maar het verschil is maar heel klein'', zegt Saskia die tijdens de vrijwilligersavond, begin december in Rucphen, op het idee kwam dicht bij huis te blijven voor haar toen nog te kiezen onderwerp over een lokale kwestie.

''Het viel me die avond op dat er zo weinig mensen uit Zegge aanwezig waren en in het dorp hoor ik ook wel eens negatieve geluiden over onze gemeente. Daarom leek het me interessant daar eens verder naar te kijken. Maar ik had nooit verwacht dat er in zo'n korte tijd 67 reacties zouden komen. Hoewel een kleine meerderheid bij Rucphen wil blijven, merk ik wel dat niet iedereen zich echt verbonden voelt met de gemeente''.

  1. Oud-Roosendalers Kiki en Joost winnen Hermans Pop-Up Restaurant

    Oud-Roosenda­lers Kiki en Joost winnen Hermans Pop-Up Restaurant

    ROOSENDAAL - Na een bloedstollende finale zijn oud-Roosendalers Kiki Bosman (24) en Joost van den Branden (35) de winnaars geworden van het RTL4-programma Hermans Pop-Up Restaurant. Na een wekenlange strijd in verschillende landen rond de Middellandse Zee hebben zij de sleutel ontvangen van het nieuwe restaurant van Herman den Bijker in de voormalige citrusveiling in de Rotterdamse Merwehaven. Dat gaat het stel de komende maanden samen runnen, met Kiki als maître en Joost als kok.