Vrijwilligers aan het werk in de studio van streekomroep ZuidWest
Volledig scherm
Vrijwilligers aan het werk in de studio van streekomroep ZuidWest © Pix4Profs/Peter Braakmann

Streekomroep ZuidWest komt met dagelijks journaal op radio en tv

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Streekomroep ZuidWest krijgt geld van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De omroep gaat dat geld gebruiken om de journalistieke kwaliteit en capaciteit te versterken. Vanaf september wil de omroep dagelijks een journaal brengen op radio en televisie. 

Directeur Maarten van den Boom is blij met de financiële injectie. ,,We kunnen met dit geld vijf mensen aannemen. Het geld gaat volledig naar onze journalistieke capaciteit.”

Pilot

Streekomroep ZuidWest is één van de twintig lokale omroepen in Nederland die meedoen aan een pilot ‘professionalisering lokale omroepen’. Het Rijk stelt voor deze pilot 2,85 miljoen euro beschikbaar. Voor de regeling hadden zich 53 omroepen gemeld. 

Quote

Heel blij met de waardering

Maarten van den Boom, Directeur streekomroep ZuidWest

Daarvan zijn er twaalf afgewezen omdat ze niet voldeden aan de voorwaarden van de regeling. De 41 overgebleven projecten zijn door het Stimuleringsfonds en twee externe deskundigen beoordeeld en daarvan zijn er twintig gekozen. ,,Heel blij met de waardering.”

De pilot ‘professionalisering lokale omroepen’ duurt twee jaar. Het is het resultaat van een motie die D66-Kamerlid Joost Sneller vorig jaar indiende.