Volledig scherm
Het raam van de bovenwoning van medium Robbert van den Broeke in Bosschenhoofd © Robbert van den Broeke

Straatsteen door ruit van medium Robbert van den Broeke: 'Ik had wel dood kunnen zijn'

BOSCHENHOOFD - Hij had wel dood kunnen zijn, zegt Robbert van den Broeke uit Bosschenhoofd. ,,Stel dat ik op de bank had gezeten?" Dood is hij niet. Maar geschrokken wel. Ergens tussen woensdag 21.45 uur en donderdagochtend 01.00 uur is een straatsteen door de ruit van zijn bovenwoning gegooid. ,,Het zoveelste incident."

Volledig scherm
Medium Robbert van den Broeke. © Marcel Otterspeer

Van den Broeke noemt zich een medium. Meerdere malen ontdekte hij graancirkels. Iets waar kennelijk niet iedereen even blij mee is. ,,Ze hebben het al langere tijd op mij gemunt." Naar wie die 'ze' zijn, is het gissen. Zelf vermoedt Van den Broeke dat zijn belagers gezocht moeten worden in de agrarische hoek. ,,Niet iedereen is blij wanneer er in zijn akker een graancirkel wordt aangetroffen."

Getergd

Wie het ook zijn, Van den Broeke voelt zich inmiddels behoorlijk getergd. ,,Er wordt 's nachts bij me aangebeld, er komen mannen langs die denken dat ik een prostituee ben, omdat ze mijn naam op een datingsite hebben gezet. Vorige week ben ik klemgereden. En onlangs stopte een busje met afgedekte nummerborden voor mijn huis waar vier gasten uit sprongen die bij me aanbelden. Meteen daarna reden ze weer weg."

En nu dus die straatsteen. ,,Verschrikkelijk. Ik was niet thuis toen het gebeurde. Maar stel ik had op de bank gezeten. Ik had die steen tegen mijn hoofd kunnen krijgen. Hij was echt enorm groot." Hij zwijgt even en herhaalt: ,,Ik had wel dood kunnen zijn."

Aangifte

Volledig scherm
Op zaterdag 1 augustus is er opnieuw een graancirkel aangetroffen in Hoeven. De laatste maanden zijn er al verschillende graancirkels in omgeving Hoeven gevonden. Allen werden door medium Robbert van den Broeke woonachtend in Hoeven. © Persbureau GinoPress

Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Of die de dader(s) kan achterhalen blijft de vraag. Van den Broeke maakt zich inmiddels op voor een zware nacht. ,,Er worden Siberische temperaturen verwacht. Ik hoop dat het niet te koud wordt met die plank voor mijn ruit."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement