Volledig scherm
De blauwe cakejes gingen grif van de hand tijdens World Children's Day op het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal. Foto Pix4Profs/Chris van Klinken © Pix4Profs/Chris van Klinken

Stormloop op blauwe cupcakes bij Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal

ROOSENDAAL - Tijdens de World Children’s Day van Unesco kleurde het Norbertus Gertrudis Lyceum dinsdag blauw. Iedereen was opgeroepen om blauw te dragen, als teken van solidariteit en als oproep aan wereldleiders om de kinderrechten serieus te nemen.

Leerlingen en leerkrachten hadden 250 blauwe cupcakes gemaakt, en die werden in de pauze verkocht voor 1 euro. Het liep storm bij de kantine en alle cupcakes waren zo uitverkocht. 

De totale opbrengst is 281 euro, 250 euro van de verkoop van de cakejes en het resterende bedrag uit donaties van leerlingen en docenten in een collectebus. De opbrengst gaat naar Unicef.

Het Norbertus Gertrudis Lyceum is UNESCO-school en  hangt vol met posters over kinderrechten. De rechten van kinderen worden wereldwijd iedere dag geschonden. 

Martine Fitoury en Doris Rodriguez, leraressen en lid van de werkgroep UNESCO, vertellen dat de school het belangrijk vindt dat leerlingen weten dat niet alle kinderen het zo goed hebben.

,,Het is de eerste keer dat we zoiets organiseren. We wisten niet precies wat we konden verwachten. Zoveel enthousiasme bij iedereen is wel heel mooi. Achteraf hadden de leerlingen wel 500 cupcakes mogen bakken.”

Door de grote betrokkenheid van docenten en leerlingen is gelijk besloten om de actie volgend jaar te herhalen, maar dan met veel meer cakejes.

Volledig scherm
Het Norbertus Gertrudis Lyceum is UNESCO-school en hangt vol met posters over kinderrechten. © Norbertus Gertrudis Lyceum