Volledig scherm
Sint en piet komen deze zaterdag aan in Oud Gastel. © Edmund Messerschmidt

Stoomboot sinterklaas meert ook in Oud Gastel aan

OUD GASTEL - Vier intochten in evenveel dorpen maakte sinterklaas vorige week al in Halderberge. In het vijfde dorp, Oud Gastel, komt de goedheiligman altijd een week later. Sinds een aantal jaren meert hij zelfs met de boot aan.

Dat kan niet in het centrum zelf, maar langs de aanlegsteiger van uitspanning Gastel Sfeer. De verwachting is dat de stoomboot daar deze zaterdagmiddag rond half drie aanlegt. Daar worden sint en piet verwelkomd door wethouder Hans Wierikx en de mensen achter de Stichting Bijzondere Activiteiten. 

Futura

Vanaf Gastel Sfeer trekt de stoet onder aanvoering van Gastels Fanfare door de Veerkensweg naar het schoolplein van brede school Futura. Daar is de apotheose van de sinterklaasfilmpjes, die de voorbije weken op YouTube verschenen. De pieten deden op eerder deze week op school een spellingtoets. Vanmiddag wordt bekend of ze geslaagd zijn en of directeur Jan Peeters hun diploma's kan uitreiken.

De Heerlijk Avondjeloop, waar de intocht altijd sportief mee afsloot is verdwenen. 't Veerke dat voor de organisatie tekende is vanwege het weer met de loop naar september verhuisd. Vanaf volgend jaar is de loop gekoppeld aan de Gastelse kermis in het weekend van 10 en 11 oktober.