Volledig scherm
Leo Smits uit Sprundel en Miranda Touz uit St. Willebrord vormen samen de stichting Het Warme Hart. © Peter van Trijen / Pix4Profs

Stichting Warme Hart St. Willebrord blij met erkenning

SINT WILLEBRORD - De vijf jaar geleden opgerichte stichting Het Warme Hart uit St. Willebrord is blij met de vrijwilligersprijs die het begin deze maand heeft gekregen. De stichting beschouwt de prijs als een stukje erkenning voor het werk dat zij al vijf jaar doet in de gemeente Rucphen.

De stichting helpt het hele jaar door mensen die het financieel niet breed hebben. Zij krijgen voedselpakketten en een extraatje rond de feestdagen. Het gaat in de meeste gevallen om tijdelijke ondersteuning omdat mensen via andere trajecten worden geholpen bij het wegwerken van hun schulden.

Gemiddeld krijgen er vier gezinnen per dag een levensmiddelenpakket van de Willebrordse stichting waarvoor tien vrijwilligers actief zijn.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.