Volledig scherm
Karin Merks van Stichting ROOS © Pix4Profs/Peter van Trijen

Stichting ROOS start Podiumfonds

ROOSENDAAL - Het bestuur van Stichting ROOS heeft besloten om te stoppen met theaterproducties. Maar wil nu via een podiumfonds toch creatieve en kunstzinnige Roosendalers financieel ondersteunen. ROOS gaat de komende jaren wel door met het organiseren van de Culturele Manifestatie (CuMa).

,,Wij zijn niet meer in staat om zelf grote producties te leveren. Daarvoor zijn wij in het bestuur te oud én merken we dat andere organisaties leuke producties maken", zegt Karin Merks, bestuurslid van Stichting ROOS.Het bestuur telt vijf mensen waarvan drie boven de zeventig. 

Podiumfonds

Het Roos Podiumfonds ondersteunt projecten en producties van amateur gezelschappen die actief zijn op het gebied van podiumkunsten (muziek, musical, opera, ballet, moderne dans, toneel en kleinkunst) en gevestigd zijn binnen de gemeente Roosendaal. ,, Met dit podiumfonds willen we onze gelden ten goede laten komen aan verenigingen die dat nodig hebben". 

Verjongen

,,We hebben jaren geprobeerd om te verjongen, maar dat is slecht gelukt", zegt Merks die zelf 73 jaar oud is. ,,Dit is een nette oplossing naar cultureel Roosendaal". Kijk op www.roospodium.nl voor meer informatie.