Stichting Dier en Project, werd overspoeld met dieren van aan corona overleden baasjes. Hier Els Adams, met Bertha, een van de herdershonden van Gekke Bertus.
Volledig scherm
PREMIUM
Stichting Dier en Project, werd overspoeld met dieren van aan corona overleden baasjes. Hier Els Adams, met Bertha, een van de herdershonden van Gekke Bertus. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Steun voor stichting die huisdieren overleden coronapatiënten opvangt: ‘Het was gekkenhuis hier’

NISPEN - 123 huisdieren van overleden coronapatiënten, ving Dier en Project in Nispen op tijdens de eerste golf. Met als gevolg dat de stichting van Els Adams dit jaar al 27.000 euro aan dierenartskosten maakte. Dat de Vriendenloterij de stichting nu tot ‘club van de week’ uitroept en zo met 5.000 euro steunt, is dus meer dan welkom.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?