Volledig scherm
PREMIUM
Foto Pix4Profs/Casper van Aggelen - Leden van de sterrenkundeclub maken geregeld gebruiken van de sterrenwacht op het dak van het Norbertuscollege. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Sterrenkunde maakt nieuwsgierig naar alles wat leeft

SterrenkijkdagenROOSENDAAL - De leden van de Sterrenkundeclub van het Norbertus Gertrudis College kunnen vrijdag en zaterdag hun hart weer ophalen tijdens de landelijke Sterrenkijkdagen. De leden van de club die dit jaar 45 jaar bestaat, hebben daarbij één ding gemeen: ze zijn nieuwsgierig.

De 13-jarige vwo-leerling Casper Jukes offert met ongeveer dertig andere leerlingen en oud-leerlingen iedere maand enthousiast een vrijdagavond op om op school sterrenkunde-lezingen te volgen, te discussiëren over de laatste ontwikkelingen en ontdekkingen binnen de astronomie of om samen door de schooltelescoop sterren en planeten te bestuderen. ,,Wat we op onze club horen is veel diepgaander dan wat je in andere bronnen vindt", meent Casper. ,,Sterrenkunde maakt nieuwsgierig naar de oorsprong van de aarde en alles wat leeft."