Stemmen in Roosendaal: links of rechts in de rij?

Verkiezingen EUROOSENDAAL - Een stemmer kijkt vertwijfeld van links naar rechts. ,,Komt u maar!” klinkt het links. ,,Hier kan ook!” vanuit de rechterhoek. Eén zaal, twee stemloketten. 

Hij kiest voor links. In het Huis van de Westrand in Roosendaal zijn twee stemlocaties samengevoegd, omdat rolstoelgangers op de oude locatie niet binnen konden. 

Om 11.30 uur lijkt het linkerstembureau aan stemmers te ‘winnen’: al 123 stembiljetjes zijn ingeleverd, rechts 75. ,,Mensen kiezen toch de kortste weg en wij zitten het dichtstbij’’, zegt Job Tukker. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Volledig scherm
Het dubbele stembureau in het Huis van de Westrand in Roosendaal. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Opkomst

De rechterkant kan er wel om lachen. ,,Maar voor deze verkiezingen is dit echt overbodig. De opkomst is sowieso laag. We hebben er minder dan twintig per uur.” 

Jan Zenpoloeg helpt al 50 jaar bij de stembureaus. In vergelijking met vijf jaar geleden ziet hij dat de jongeren wegblijven. ,,De gemiddelde leeftijd is hier zeker boven de 60. Daar zitten mensen bij die de stemplicht hebben meegemaakt.”

  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”