Volledig scherm

Stef Have uit Bosschenhoofd flankeert koningspaar

BOSSCHENHOOFD - Als lid van het hoofdcortège is Stef Have uit Bosschenhoofd morgen in de directe nabijheid van de nieuwe koning Willem Alexander.Het hoofdcortège begeleidt de koning van het Koninklijk Paleis Amsterdam naar De Nieuwe Kerk op de Dam, en terug.

De veertigjarige Have is als Bosnië-veteraan gevraagd om de rol van adjudant van de inspecteur generaal van Defensie op zich te nemen. De inspecteur draagt het Rijksvaandel, een van de kroonjuwelen van de koning. "Ik ben de enige veteraan", zegt Stef Have trots."

De eigenaar van vliegveld Seppe heeft wel een idee waarom hij door de Luchtmacht is benaderd. "Ik ben door de Amerikanen onderscheiden voor wat ze 'bijzondere verdiensten' noemen. Mooi, al heb ik vooral het gevoel dat ik in Bosnië gewoon mijn werk heb gedaan." Over die verdiensten wil Have niet veel kwijt, niet meer dan dat hij - met de Apache die hij vloog - in Bosnië was gedetacheerd bij de Amerikanen.

Tussen Have en het nieuwe koningspaar lopen morgen slechts zes andere personen. Vandaag woont hij de uitgebreide oefening al bij. "Nee, heel spannend is het niet. Dit is vooral een ceremoniële taak. Ik ben erg koningsgezind en ben dus ook erg trots."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement