Stationsbuurt Roosendaal eist actie tegen overlast arbeidsmigranten

ROOSENDAAL - Ruim 100 bewoners van de Roosendaalse Stationsbuurt eisen actie van burgemeester Jacques Niederer om de toenemende overlast van arbeidsmigranten tegen te gaan. 

De omwonenden hebben hierover een brief gestuurd naar Niederer, die in handen is van deze krant. 

Overlast

Volgens de buurtbewoners zorgen de voornamelijk Oost-Europese arbeidsmigranten regelmatig voor overlast. Het zou gaan om geluidsoverlast, openbaar alcohol- en drugsgebruik, intimidatie, vervuiling, hardrijden, parkeeroverlast en het negeren van eenrichtingsverkeer in bepaalde straten. De meeste overlast zou komen van huurders van appartementen in de Brugstraat, ter hoogte van de kruising met de Parklaan. 

Quote

Dit heeft overigens ook directe gevolgen voor de waarde van onze woningen

Omwonenden Stationsbuurt in hun brief aan burgemeester Niederer

De omwonenden (afkomstig uit Burgemeester Schoonheijtstraat, Vincentiusstraat, Dr. Lemmensstraat, Admiraal Lonckestraat, Lyceumlaan, Spoorstraat, Burgemeester Prinsensingel, Parklaan, Stationsstraat, Stationsplein en de Brugstraat) schrijven dat de grens wat hen betreft 'inmiddels ruimschoots is overschreden'. 

Daarbij komt dat er volgens de buurt hard gewerkt wordt om ook een leegstaand kantoor aan het Stationsplein om te bouwen tot appartementencomplex voor arbeidsmigranten. ,,Een zeer ongewenste ontwikkeling, die de leefbaarheid verder zal aantasten. Dat heeft overigens ook directe gevolgen voor de waarde van onze woningen.'' 

De omwonenden zeggen al regelmatig over de problemen aan de bel te trekken bij de wijkagent, Parkeerbeheer en de gemeente, maar dat zichtbare resultaten vooralsnog uitblijven. ,,Ook de huurders, de verhuurders en pandeigenaren worden door ons rechtstreeks benaderd. Soms met een tijdelijke positief effect, maar vaak niet.'' Voor hen is de maat vol. De buurt eist binnen twee weken een reactie van burgemeester Niederer over hoe hij de overlast aan gaat pakken. 

Politiek

De noodkreet van de Stationsbuurt heeft ook Roosendaalse politieke partijen bereikt. Zowel VVD als SP heeft inmiddels vragen gesteld. SP-fractievoorzitter Ada Oudhof verwijst naar eerdere soortgelijke klachten vanuit de Molenstraat. Naar aanleiding daarvan stuurde Niederer halverwege vorige maand al een strenge brief naar alle arbeidsmigranten te wijzen op de Roosendaalse regels, normen en waarden.

Stationsplein in Roosendaal.
Volledig scherm
Stationsplein in Roosendaal.