Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Station Roosendaal krijgt veganistische koffiezaak STEK

ROOSENDAAL - Het stationsgebouw van Roosendaal krijgt een nieuw koffiezaakje waar ook vegetarisch en veganistisch eten te koop is. Dat zegt STEK-eigenaar Eileen Schapendonk. De verbouwing van de voormalige bloemenwinkel begint volgende week, in maart moet STEK openen.

“STEK is een koffiezaakje met ontbijt en lunch erbij”, zegt Schapendonk. “Het zal vegan en vegetarisch zijn, dus dan moet je denken aan broodjes en smoothiebowls, wat een beetje lijkt op een bevroren smoothie met toppings als fruit en granola. De koffie komt van Keen Coffee, een jong Utrechts bedrijf. Dat zijn net als ik jonge ondernemers - ik ben zelf 32 - maar daarnaast is het ook gewoon lekkere koffie. Maar ik wil nog niet te veel verklappen!”

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.