Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Station Roosendaal krijgt veganistische koffiezaak STEK

ROOSENDAAL - Het stationsgebouw van Roosendaal krijgt een nieuw koffiezaakje waar ook vegetarisch en veganistisch eten te koop is. Dat zegt STEK-eigenaar Eileen Schapendonk. De verbouwing van de voormalige bloemenwinkel begint volgende week, in maart moet STEK openen.

“STEK is een koffiezaakje met ontbijt en lunch erbij”, zegt Schapendonk. “Het zal vegan en vegetarisch zijn, dus dan moet je denken aan broodjes en smoothiebowls, wat een beetje lijkt op een bevroren smoothie met toppings als fruit en granola. De koffie komt van Keen Coffee, een jong Utrechts bedrijf. Dat zijn net als ik jonge ondernemers - ik ben zelf 32 - maar daarnaast is het ook gewoon lekkere koffie. Maar ik wil nog niet te veel verklappen!”

  1. Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten
    PREMIUM
    Longread

    Niemand mag ziek worden, vinden ze op basis­school Aventurijn in Standdaar­bui­ten

    STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haar klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”