Startschot door Roosendaalse wethouder van sport Rene van Ginderen, is de officiele opening na het voorstellen van de ploegen op het Kadeplein van 35ste Nationale Jeugdronde. Foto: Tonny Presser/Pix4Profs
Volledig scherm
Startschot door Roosendaalse wethouder van sport Rene van Ginderen, is de officiele opening na het voorstellen van de ploegen op het Kadeplein van 35ste Nationale Jeugdronde. Foto: Tonny Presser/Pix4Profs © Tonny Presser © 2018

Startschot voor 35ste Nationale jeugdronde in Roosendaal

ROOSENDAAL - De officiële start van de vijfendertigste Nationale Jeugdronde is maandagavond op het Kadeplein met prima weer verlopen. De weersvoorspellingen zijn voor de 435 deelnemers aan het fietsevenement prima tot en met zondag. 

Het startschot voor de jeugdronde is gelost door wethouder van sport Rene van Ginderen.

Voorafgaand aan de start reden de deelnemers de traditionele voorstellingsronde door Roosendaal. Drieendertig ploegen rijden mee met van negen tot vijftien kinderen per ploeg, met een leeftijd van tien tot en met veertien jaar.

20180709 - Roosendaal - Foto: Tonny Presser/Pix4Profs -  35ste Nationale Jeugdronde. FOTO: Ploegentijdrit op het parcours van de Kaai.
Volledig scherm
20180709 - Roosendaal - Foto: Tonny Presser/Pix4Profs - 35ste Nationale Jeugdronde. FOTO: Ploegentijdrit op het parcours van de Kaai. © Tonny Presser © 2018

Het  eerste officiële element was maandagavond ook gelijk voor de hele ploeg, een tijdrit over 1250 meter voor een groot deel over het parcours van de Draai.

De eerste ploegen begonnen de eerste meters van de 250 kilometer, die ze deze week moeten fietsen, heel fanatiek.

De eerste etappe gaat dinsdag naar Stampersgat,  waar een achtervolging van 800 meter op het terrein van de Suikerunie is.

Woensdag staat de etappe in het teken van Roosendaal 750 jaar, met 's morgens een verkeersdoolhof en daarna een picnic in het Vrouwenhof. In de middag is er nog een speciale puzzelrit over de geschiedenis van Roosendaal.

Op donderdag viert de Nationale Jeugdronde het eigen jubileum met een bezoek aan Drievliet zonder fietsen. De andere dagen zijn de prijsuitreikingen om 20.00 uur op de Markt met een avondprogramma.

20180709 - Roosendaal - Foto: Tonny Presser/Pix4Profs -  Voorstellen ploegen en officiele opening op Kadeplein van 35ste Nationale Jeugdronde. FOTO: bekers & renners staan gereed.
Volledig scherm
20180709 - Roosendaal - Foto: Tonny Presser/Pix4Profs - Voorstellen ploegen en officiele opening op Kadeplein van 35ste Nationale Jeugdronde. FOTO: bekers & renners staan gereed. © Tonny Presser © 2018