Volledig scherm
© Peter van Trijen/Pix4profs

Startende ondernemers beginnen met bouwen in Workhouse in Roosendaal

ROOSENDAAL - Bianca Heesterman heeft eindelijk een plek gevonden, waar ze haar webshop kan uitbouwen. Haar man Raymond is als timmerman ook zo'n 'kleine zelfstandige'. Hij rijdt van klus naar klus in een auto vol gereedschap. Hun thuisbasis is voortaan Workhouse aan de Leemstraat in Roosendaal.

Zij en andere beginnende ondernemers met een bescheiden startkapitaal kunnen daar terecht om hun bedrijf op te bouwen. Het verzamelgebouw wordt door gemeente Roosendaal, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en het Starterscentrum gereed gemaakt voor de eerste bedrijven.

Volgende maand is de officiële opening. ,,Aan de Burgemeester Prinsensingel hebben we al het Bedrijvencentrum Roosendaal. Dat zijn vooral werkplekken voor kantoor, winkel- of expositieruimten'', zegt projectleider Chantal van Spaendonck van het Starterscentrum in Roosendaal.

,,Workhouse is meer voor het ambachtelijke werk, mensen in de bouw of met een webshop.'' Het oude bedrijfspand wordt opgeknapt. Bianca en Raymond Heesterman huren de eerste twee ruimen, een starter die visualisaties voor de bouw maakt, is de derde.

,,Dan zijn er nog drie starters met een optie voor een ruimte. We werken eerst aan een deel van het pand. Daarna komt het tweede deel in beeld'', zegt Van Spaendonck.

,,Wij zijn er heel blij mee, hier kunnen we wat opbouwen. Het is een plekje voor onszelf waar we onze gang kunnen gaan'', zegt Bianca Heesterman opgetogen. Zij startte in de woonkamer haar webwinkel in babykleren. ,,Tot we bijna niet meer binnen konden, zo vol stond het met dozen'', zegt Raymond die vorig jaar april voor zichzelf begon.

,,Ik werk vooral als zzp'er voor andere bedrijven. Hier heb ik een werkplaats, want ik wil vooral dingen maken. Eerst huurde ik een veel te grote loods, het moet allemaal in verhouding zijn met de inkomsten.''