Rebus is het eerste woningbouwproject in Stampersgat in veertien jaar tijd. William Vermunt (l) en wethouder Hans Wierikx (r) sturen beleidsmedewerker Mariska Vereecken die de kraan bedient.
Volledig scherm
PREMIUM
Rebus is het eerste woningbouwproject in Stampersgat in veertien jaar tijd. William Vermunt (l) en wethouder Hans Wierikx (r) sturen beleidsmedewerker Mariska Vereecken die de kraan bedient. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Stampersgat moest er veertien jaar op wachten, nu komt nieuwbouw weer op gang

STAMPERSGAT - Jan Kuipers (72) kan niet wachten tot hij groen licht krijgt voor één van de negen huurappartementen in het gebouw Rebus aan de Brugstraat. Tegenover de watertoren wordt hard gewerkt met de aanleg van de eerste nieuwbouw in Stampersgat sinds twaalf jaar.

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. ‘Traag en passief’ Bravis wekt ergernis politiek: ‘Tonen geen betrokkenheid bij bouw nieuw ziekenhuis’
  PREMIUM

  ‘Traag en passief’ Bravis wekt ergernis politiek: ‘Tonen geen betrokken­heid bij bouw nieuw ziekenhuis’

  ROOSENDAAL - Bravis komt afspraken niet na en communiceert slecht als het gaat om de bouw van het nieuwe ziekenhuis, vinden meerdere partijen in de Roosendaalse gemeenteraad. Dat Bravis bijvoorbeeld nog geen idee heeft hoe het gebouw eruit gaat zien, terwijl de raad snel moet beslissen over het bestemmingsplan, wekt irritatie. ,,Het gaat hier niet om een schutting of overkappinkje.”