Stadlander trekt zich terug uit Roosendaal en verkoopt 81 appartementen

ROOSENDAAL - Woningcorporatie Stadlander verkoopt de 81 appartementen van Residentie Boerhaave in Roosendaal. Dit zijn de enige woningen die de corporatie uit Bergen op Zoom bezit in de stad Roosendaal. 

Daarnaast heeft Stadlander panden in de 'Roosendaalse' dorpen van de voormalige gemeente Wouw, zoals Wouw zelf, Wouwse Plantage, Moerstraten en Heerle. ,,We richten ons op de andere woonkernen, waar we een goede invulling kunnen geven aan onze maatschappelijke taken'', zegt woordvoerder Bert Jansen. 

Sociale doelgroep

De corporatie heeft ongeveer 15.000 woningen in West-Brabant en Tholen. Volgens de woordvoerder is de taak van een woningcorporatie veranderd en gaat het niet alleen meer om huizen bouwen en verhuren. ,,Het moet betaalbaar en passend zijn voor een sociale doelgroep, waar we meer betrokkenheid bij tonen dan alleen die relatie van huurder-verhuurder. In andere plaatsen zijn wij onderdeel van een heel netwerk van professionals. In de stad Roosendaal hebben wij die contacten niet, omdat we daar verder geen panden bezitten, we kennen de wijkagent niet eens. In Roosendaal is AlleeWonen erg actief, wij zijn dat elders.'' 

Stedelijke vernieuwing

Die laatste opmerking wil volgens Jansen niet zeggen dat het appartementencomplex aan de Van Leeuwenhoeklaan - vlakbij het Bravis ziekenhuis - aan AlleeWonen wordt verkocht. ,,We kunnen de koper niet bekendmaken, ook zeggen we niks over het verkoopbedrag.'' De opbrengst gebruikt Stadlander voor projecten zoals stedelijke vernieuwing in Bergen op Zoom. De verkoop kan pas doorgaan als het ministerie daarmee akkoord is. Die vraagt advies aan allerhande instanties zoals de gemeente Roosendaal. Die geeft aan geen bezwaar te hebben.

Volledig scherm
Ter illustratie. © anp