Volledig scherm
Gelukkig had de organisatie van de zeskamp bij de St. Jansfeesten al volop waterspelletjes geregeld. © Tonny Presser/Pix4Profs

St. Jansfeesten, van nat kippenhok tot fluorkunst

SRUNDEL - De St. Jansfeesten: drie dagen feest in Sprundel, met voor ieder wat wils.  ,,Zaterdagavond was de belangstelling iets minder dan in voorgaande jaren, maar de meeste bezoekers vonden het gezellig en bleven tot het eind’’, zegt Nicojan Lazeroms, voorzitter van de organiserende Verenigingsraad.

Ook de St. Janviering, zaterdagmiddag in de openlucht, trok niet echt veel volk. Kees Jongeneelen, Ria van Oorschot en Rob Sambeek gingen daarin voor. Aansprekende teksten en inbreng van de fanfare, het ouderenkoor en het gilde maakten het tot een bijzonder sfeervol gebeuren.

Klimwedstrijd

Bij de opening op vrijdagavond stroomde het Kloosterplein vol, toen 460 deelnemers aan de wandelvierdaagse er hun medailles op kwamen halen. Tussen de muzikale versnaperingen door was er ook een klimwedstrijd voor de jeugd, waarbij Meike Lips de meeste 'bananen' plukte.

Quote

De meeste bezoekers vonden het gezellig en bleven tot het eind

Nicojan Lazeroms

Niet iedereen was zondag blij met het warme weer, maar de vernieuwde Zeskampcommissie wel. Die had voor veel spellen met water gezorgd en zag de deelnemers genieten. Er werd sportief en met veel plezier gestreden. 's Morgens deden twaalf jeugdteams mee en won de familie Lazeroms. Tien teams voor jongeren/volwassenen maakten er 's middags een sportief spektakel van. Teamboys Quod, won uiteindelijk met drie punten verschil van 't Kippenhok.

Meesterwerken

Quote

We wisten niet dat we zo’n kunstenaar in ons dorp hadden

Kunstschilder Peter Jochems verraste met een expositie in De Trapkes zijn dorpsgenoten. ,,We wisten niet dat we zo'n kunstenaar in ons dorp hadden'', werd vaak gehoord. Jochems, die zelden naar buiten treedt, genoot van de vele complimenten. Na de reconstructie van oude meesterwerken en het schilderen van eigentijdse vrouwen gaat hij zich nu toeleggen op werken met fluorescerende verf. Het werkstuk met die verf dat nu getoond werd oogstte veel bewondering.

Ondanks de warmte was het behoorlijk druk op de braderie. De terrassen zaten vol en de sfeer was voortreffelijk. Tot laat in de avond zorgde Fuso voor feest op het Kloosterplein.