Volledig scherm
PREMIUM
In de loods werken aan de wagen van de Familie Aarts, die aan de Sprundelse Bevrijdingsoptocht meedoet. Vlnr Wim, Harry en Cor. © Herbert Kats

Sprundelse bevrijdingswagen als eerbetoon aan ouders

SPRUNDEL - De neven Harry (70) en Wim Aarts (73) werken pas enkele dagen aan de platte wagen die hun familie zondag vertegenwoordigt in de Sprundelse Bevrijdingsoptocht.,,Het is voor ons allebei de eerste keer dat we zoiets aanpakken.’’ Geruststellende gedachte: ze hoeven zeker niet alles alleen te doen.

,,De familieband wordt er alleen maar sterker door’’, weet Harry intussen, terwijl zijn vrouw Cor (70) instemmend knikt. Het werk wordt gedaan op haar geboortegrond. Alle drie zijn ze van na de oorlog. Dank zij foto’s uit het familiealbum weten ze hoe hun familie het bij het bevrijdingsfeest van 1945 aanpakte. De nieuwe wagen is een soort eerbetoon aan de ouders van Harry, bekent hij. Zij gaven het gemeenschapsgevoel mee dat het drietal warm maakte voor het komende Bevrijdingsfeest.

  1. Geef de wethouder een baan

    Geef de wethouder een baan

    Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.