Sprundel blij met vorst

Sprundel - Dat het na het weekeinde droog blijft en kouder wordt, past precies in het straatje van de Sprundelse Ondernemersvereniging. Die heeft al weken een draaiboek klaarliggen voor de aanleg van een ijsbaantje op het Kloosterplein en het ziet er nu echt naar uit dat er volgende week geschaatst kan worden naast De Trapkes.

Dat het overdag dooit is mooi meegenomen, want de initiatiefnemers hopen maandag een sneeuwvrij plein onder water te kunnen zetten. "Als dat lukt kan er misschien dinsdagavond of anders woensdag al geschaatst worden. Met een ploeg van een man of vijftien zijn we er klaar voor'', zegt Jac van Trijp.

Rond de baan van 20 bij 40 meter moet eerst een boarding worden gezet. Ook de goten op het Kloosterplein moeten worden gedicht om te voorkomen dat het water wegstroomt. "Wij hebben dus nog heel wat te doen en hopelijk hebben we een tijdje plezier van ons werk. Het moet niet te snel gaan duren'', zegt Van Trijp die het niet erg vindt dat er tijdens de feestdagen nog geen sprake was van ijspret. "Toen waren er volop andere activiteiten op het plein. De ijsbaan is een verlaat extraatje.''

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.