Volledig scherm
PREMIUM
De torenhoge glijbaan is de eyecatcher van speeltuin Vrouwenhof. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Speelpret voor alle leeftijden in het centrum van Roosendaal

BuitenspelenWaar kunnen kinderen in West-Brabant naartoe om vrijuit te bewegen, te ontdekken en te leren hun grenzen te verleggen? Vandaag deel 1 in deze serie: Speeltuin Vrouwenhof in Roosendaal vormt een groene speelzee tegen de binnenstad aan. Voor jong en oud is het er heerlijk toeven.

Volledig scherm
Aimée en Fynn Timmermans. © Martijn Schraven

Hoog torent de ijzeren glijbaan uit boven alle andere speeltoestellen. De blikvanger is van ver buiten de omheinde Roosendaalse speeltuin te zien. Niet vreemd dus dat veel jonge bezoekers hier bij binnenkomst in een rechte lijn op afstormen. Al slaat bij de allerkleinste bezoekers toch even de twijfel toe wanneer ze aan de voet van de glijbaan staan. Dan is het toestel met twee banen op verschillende hoogtes ineens erg imponerend. Vanaf 6 jaar staat er dan ook te lezen op een bordje naast de trap. Al lijkt hier niet strikt op gecontroleerd te worden.

  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.