Volledig scherm
Spectaculaire vuurwerkshow zaterdag in Roosendaal. Foto Christian Traets © Vesta Vuurwerk

Spectaculaire vuurwerkshow zaterdag in Roosendaal

ROOSENDAAL – Op de Westelijke Havendijk is zaterdag 22 december weer de jaarlijkse vuurwerkshow van Vesta.  Elk jaar komen duizenden mensen uit Roosendaal en omgeving naar het vuurwerk kijken.

De eerste show start zaterdag om 19.30 uur. Daarna volgt een spectaculaire lasershow en aansluitend het hoogtepunt voor de meesten, de Pyromusical.

Ondanks het slechte weer kwamen vorig jaar toch ook duizenden bezoekers naar het evenement. ,,Elke jaar hebben we een groei in het bezoekersaantal van het evenement. Het eerste jaar begonnen we met enkele honderden bezoekers, en  inmiddels zijn dat er duizenden. Je kunt wel stellen dat het voor veel mensen een vaste prik in hun agenda is geworden,” vertelt Jeffrey Tepe, bedrijfsleider van Vesta Vuurwerk.

Dit jaar vindt de vuurwerkshow een week later plaats dan de voorgaande jaren. Het afgelopen jaar heeft Vesta Vuurwerk zich in het jubileumjaar van Roosendaal op meerdere evenementen laten zien. 

,,We mochten tijdens Roosendaal 750 jaar de special effects en het vuurwerk verzorgen. Door het hele jaar heen hebben we het druk gehad omdat we meerdere shows bij grote en kleine evenementen in en om Roosendaal verzorgden”, zegt Tepe.

Voor de kinderen is er tijdens de show gratis warme chocolademelk en voor de ouderen Glühwein, koffie of thee. 

Volledig scherm
Spectaculaire vuurwerkshow zaterdag in Roosendaal. Foto Christian Traets © vesta vuurwerk
  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”