Volledig scherm
Spectaculaire vuurwerkshow zaterdag in Roosendaal. Foto Christian Traets © Vesta Vuurwerk

Spectaculaire vuurwerkshow zaterdag in Roosendaal

ROOSENDAAL – Op de Westelijke Havendijk is zaterdag 22 december weer de jaarlijkse vuurwerkshow van Vesta.  Elk jaar komen duizenden mensen uit Roosendaal en omgeving naar het vuurwerk kijken.

De eerste show start zaterdag om 19.30 uur. Daarna volgt een spectaculaire lasershow en aansluitend het hoogtepunt voor de meesten, de Pyromusical.

Ondanks het slechte weer kwamen vorig jaar toch ook duizenden bezoekers naar het evenement. ,,Elke jaar hebben we een groei in het bezoekersaantal van het evenement. Het eerste jaar begonnen we met enkele honderden bezoekers, en  inmiddels zijn dat er duizenden. Je kunt wel stellen dat het voor veel mensen een vaste prik in hun agenda is geworden,” vertelt Jeffrey Tepe, bedrijfsleider van Vesta Vuurwerk.

Dit jaar vindt de vuurwerkshow een week later plaats dan de voorgaande jaren. Het afgelopen jaar heeft Vesta Vuurwerk zich in het jubileumjaar van Roosendaal op meerdere evenementen laten zien. 

,,We mochten tijdens Roosendaal 750 jaar de special effects en het vuurwerk verzorgen. Door het hele jaar heen hebben we het druk gehad omdat we meerdere shows bij grote en kleine evenementen in en om Roosendaal verzorgden”, zegt Tepe.

Voor de kinderen is er tijdens de show gratis warme chocolademelk en voor de ouderen Glühwein, koffie of thee. 

Volledig scherm
Spectaculaire vuurwerkshow zaterdag in Roosendaal. Foto Christian Traets © vesta vuurwerk
  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’