Spectaculaire daling
woninginbraken roosendaal

Het aantal inbraken in woningen in Roosendaal is in december met 70 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat laat wijkagent Dré van Roomen trots via Twitter weten. De laatste maand van het jaar is traditioneel een periode waarin inbrekers hun slag slaan. In Roosendaal gebeurde dat 13 keer, in 2015 werd er nog 43 keer ingebroken. Het aantal pogingen tot woninginbraak daalde van 7 naar 5. Ook in de dorpen van de gemeente Roosendaal was het rustig. In Wouw, Heerle en Nispen, Moerstraten en Wouwse Plantage zijn in december drie woninginbraken geteld.

De woordvoerder van de politie wil geen reactie op de cijfers geven, omdat ze binnenkort met een totaaloverzicht naar buiten komt van de inbraakcijfers in de hele regio. Met name rondom de feestdagen van Sinterklaas, Kerstmis en oudjaar werden in het verleden veel inbraken gepleegd. Op pakjesavond, kerstavond en Eerste Kerstdag was er ditmaal steeds één inbraak. Op oudejaarsavond waren er in Roosendaal twee woninginbraken.

In de gemeente Roosendaal zijn 38 buurtpreventieteams die zichtbaar resultaat hebben. In de wijken waar zo'n team actief is, daalde het aantal inbraken ook in de andere maanden van 2016. In zeven andere wijken en dorpen wordt onderzocht of er zo'n buurtpreventieteam kan worden opgericht. 

De positieve cijfers zijn voor de politie en buurtpreventieteams geen reden om achterover te leunen, want in de eerste dagen van januari is er al zes keer ingebroken in Roosendaal