Gijs Bullens samen met medewerkers Marloes en Leonie   twee medewerkers voor de deur van hun nieuwe pand
Volledig scherm
Gijs Bullens samen met medewerkers Marloes en Leonie twee medewerkers voor de deur van hun nieuwe pand © foto: Floyd Aanen/BNDeStem

Social Klus zit in het hart van de stad: ‘Belangrijk om tussen de mensen te staan’

ROOSENDAAL - Gijs Bullens van Social Klus heeft een pand. Dr. Brabersstraat 12 is de komende jaren het onderkomen van de kersvers stichting die zich richt op vrijwilligerswerk in Roosendaal. Het pand, waar vroeger boekwinkel Bruna in zat, stond al een tijd leeg.   

,,Hier moeten mensen zich thuis gaan voelen. Het moet laagdrempelig zijn om hier binnen te stappen", zegt Bullens. 

Gijs Bullens harkte met zijn stichting Social Klus zo’n 1,3 miljoen euro subsidie binnen. Bullens’ stichting mag dat geld gebruiken om de komende jaren de vrijwilligersondersteuning en een deel van de vrijwillige dienstverlening te verzorgen.

Hartje stad

,,Het is een centrale plek in Roosendaal. Het is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer om dat in de buurt het busstation ligt. Daarnaast is er veel publiek dat in de stad loopt en ons pand ziet. We hopen zo mensen enthousiast  te maken om eens binnen te komen wandelen.”

Op dertien februari is de officiële opening. ,,We willen in eerste instantie maandag, dinsdag en donderdag van 10 tot 14 uur onze deuren openen.”

Tekst gaat verder onder de foto. 

Er moet nog even geklust worden, maar dan is het klaar voor de officiële opening.
Volledig scherm
Er moet nog even geklust worden, maar dan is het klaar voor de officiële opening. © foto: Floyd Aanen/BNDeStem

Vrijwilligerswinkel

Het pand moet een centrale plek worden waar vrijwilligers samenkomen. ,,Naast een kantoor moet het pand ook ruimte bieden voor allerlei projecten. Voor en door vrijwilligers.”

Vanaf februari kunnen mensen in de Dr. Brabersstraat terecht voor vragen over vrijwilligerswerk en de diensten die Social Klus kan aanbieden. ,,Ik wil investeren in de vrijwilligers en inwoners van Roosendaal.”