Volledig scherm
ANP Photo

Snijwond in hals om hondengeblaf: 160 uur taakstraf

ROOSENDAAL - Wat een verkoelende zomeravond had moeten worden, liep uit op een verhitte burenruzie. Een vrouw liep daarbij een snijwond in haar hals op. De dader, haar buurman, is veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur en een contactverbod.

Het was die vrijdagavond, 17 juli vorig jaar, lekker weer. Een inwoonster van Roosendaal en haar echtgenote hadden een zwembadje opgezet in de brandgang. Leuk voor de twee neefjes die op bezoek waren. Maar dat beoogde badderfestijn liep helemaal anders. Eén van de vrouwen zou met de hond in het zwembad hebben gezeten. De buurman maakte daarover een akelige opmerking. En dat was niet voor het eerst.

Geaardheid
Al jaren leeft hij in onmin met zijn buren. De lesbiennes denken dat het te maken heeft met hun geaardheid. De 59-jarige buurman ontkent dat. Hij zegt zich alleen mateloos te ergeren aan het geblaf van hun hond, die vaak alleen thuis zou zijn. Die avond loopt het uit de klauw. De buurman gaat de brandgang in. Daarbij zou hij de hond, die op hem af komt, getrapt hebben. Het komt tweemaal tot een confrontatie. De eerste keer blijft het bij woorden. De tweede keer maakt de buurman snijdende bewegingen met een vlijmscherp knipmes.

Poging tot zware mishandeling
​De rechtbank acht niet bewezen dat hij zijn buurvrouw in haar nek heeft gestoken. Wel dat hij snijdende bewegingen heeft gemaakt, waarbij de vrouw letsel aan haar hals, bij de keel, opliep. Een poging tot zware mishandeling, waarvoor de rechtbank hem 160 uur taakstraf oplegt. Bovendien krijgt hij een half jaar voorwaardelijk en een contactverbod. En hij moet de behandeling voor zijn borderline stoornis voortzetten.

  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’