Volledig scherm
Bewonersgroep Zorg om Bosschenhoofd stond vorig jaar al langs de weg te kijken hoe het verkeer voorbij raast. Nu wordt het fietspad verbreed. © Tonny Presser © 2017

Sluipverkeer krijgt het moeilijk op doorgaande route Bosschenhoofd

BOSSCHENHOOFD - Het sluipverkeer dat sinds de aanleg van de rondweg om Oudenbosch in toenemende mate door Bosschenhoofd rijdt, krijgt de komende weken de deksel op de neus.

Aan de Pastoor van Breugelstraat, doorgaande route door Bosschenhoofd, wordt tot 5 oktober gewerkt aan bredere fietsstroken. Het is de eerste in een reeks verkeersremmende maatregelen, waar de dorpsbewoners al jaren op hameren. Het rode fietspad wordt verbreed met een zogeheten Thermoflex-coating. Aannemer Possehl, hierin gespecialiseerd, garandeert onderhoudsvrije fietspaden voor minimaal vijftien jaar. 

Plateau

Later dit najaar staat de aanleg van een verhoogd plateau met een fietsoversteek ter hoogte van Breugelhof op de rol. Tussen café Stroop en de Uilenspiegelstraat komt een trottoir en de bebouwde komgrens bij vliegveld Seppe schuift een stukje op. Verder komt er een zebra-safe ter hoogte van ouderensociëteit De Blokhut en wordt onderzoek verricht naar een langere 30 kilometer-zone in de hoofdstraat en het fietspad gescheiden te houden van de rijbaan.

De werkzaamheden sluiten aan bij de vervanging van de riolering in de Margrietstraat, waarna dezelfde aannemer door gaat op de Pastoor van Breugelstraat. ,,Zo kunnen we werk met werk maken'', aldus wethouder Jan Mollen, kartrekker van de reeks verkeersmaatregelen in Bosschenhoofd.

Klankbordgroep

Voor een verkeersveiliger Bosschenhoofd trok de gemeenteraad begin dit jaar geen drie ton maar 670.000 euro uit. Samen met een klankbordgroep is gekeken wat wel en niet kan, omdat de ontsluiting van een dorp met veel woningbouw ook een voorname factor blijft. 

De klankbordgroep blijft de komende jaren een vinger aan de pols houden. ,,Dat er eindelijk wat gebeurt is goed'', zegt Ton van Meer van de bewonersgroep, ,,We zijn het niet op alle punten eens kunnen worden, afwachten wat de effecten op het verkeer zullen zijn.''

Dat sluipverkeer moet nu in elk geval door de zure appel heen bijten, want van een snellere verbinding tussen de A17 bij Oud Gastel en de A58 bij vliegveld Seppe is door de verkeerslichten bij het werk aan het fietspad even geen sprake. Van Meer hoopt dat het al bijdraagt tot minder automobilisten door Bosschenhoofd.