Sloop muur maakt weg vrij voor bouw Pastorie in Zegge

ZEGGE - Na maanden van vertraging zijn nu dan toch de voorbereidingen gestart voor het bouwplan De Pastorie. In het hart van Zegge komt een hofje met tien wooneenheden. Voordat de grond bouwrijp wordt gemaakt is een oude muur naast de voormalige pastorie gesloopt.

Volledig scherm
Na de sloop van het muurtje blijft het bijbehorende poortje wel behouden. © Herbert Kats

,,Dat is nog een restant van het al eerder gesloopte pand naast de pastorie’’, pareert directeur Peter Jacobs van projectontwikkelaar Jawel bezorgde geluiden vanuit het dorp. Jacobs doelt op het in 2005 afgebrande café De Rode Leeuw, net als de pastorie bijna een eeuw oud. ,,Die muur hebben we bewust laten staan om de pastorie af te schermen. Het was een tuinmuur.’’ Het bijbehorende poortje blijft echter staan. ,,Dat is beeldbepalend. En we gaan het pad herstraten.’’

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.