Sloop muur maakt weg vrij voor bouw Pastorie in Zegge

ZEGGE - Na maanden van vertraging zijn nu dan toch de voorbereidingen gestart voor het bouwplan De Pastorie. In het hart van Zegge komt een hofje met tien wooneenheden. Voordat de grond bouwrijp wordt gemaakt is een oude muur naast de voormalige pastorie gesloopt.

Volledig scherm
Na de sloop van het muurtje blijft het bijbehorende poortje wel behouden. © Herbert Kats

,,Dat is nog een restant van het al eerder gesloopte pand naast de pastorie’’, pareert directeur Peter Jacobs van projectontwikkelaar Jawel bezorgde geluiden vanuit het dorp. Jacobs doelt op het in 2005 afgebrande café De Rode Leeuw, net als de pastorie bijna een eeuw oud. ,,Die muur hebben we bewust laten staan om de pastorie af te schermen. Het was een tuinmuur.’’ Het bijbehorende poortje blijft echter staan. ,,Dat is beeldbepalend. En we gaan het pad herstraten.’’

  1. ‘Als moeder ga je kapot als je kind aan de drugs zit’
    PREMIUM

    ‘Als moeder ga je kapot als je kind aan de drugs zit’

    Ineens rent Els naar boven. Met een ingelijste brief, handgeschreven en ondertekend met ‘je zoon’ komt ze terug. Het blijkt een spijtbetuiging voor alle ellende die haar jongste zoon haar heeft bezorgd, maar ook een liefdesverklaring voor de allerliefste vrouw ter wereld. … ‘Eindelijk zie ik dat moederliefde onvoorwaardelijk is, hoe dom en respectloos ik me ook gedroeg, je gaf en geeft me altijd weer een nieuwe kans…’. ,,Toen ik dat las, heb ik lang zitten huilen. Die brief heeft mijn schuldgevoel dat ik gefaald heb als moeder verzacht.”