Sloop dak Stoofje luidt nieuwe fase verbouwing in

VideoOUDENBOSCH - Een meevaller voor ontmoetingscentrum 't Stoofje: door een gaatje in de agenda van de aannemer konden de sloopwerkzaamheden van het dak een week eerder dan gepland beginnen.

"Goed nieuws!", vindt Monica Versluis. Zij coördineert de veranderingen aan het pandje aan Stoofstraat 15. "Onze vrijwilligers werken keihard om alles zo soepel mogelijk te laten gebeuren. Als alles goed verloopt, kan het nieuwe dak over een paar dagen al opgebouwd worden."

Kleine stapjes

Naast het sloopwerk van de aannemer, wordt het verbouwen vooral door een grote groep vrijwilligers gedaan. "We proberen de kosten voor de verbouwing zo laag mogelijk te houden. Omdat we de verbouwing in kleine stapjes uitvoeren en fanatieke vrijwilligers hebben, lukt dat aardig."

Volledig scherm
© Iris van den Berg

Met het slopen van het dak is er volgens Versluis een belangrijke fase in het bouwproject aangebroken. "Wanneer het nieuwe dak erop zit, gaan we het vervallen gebouwtje van binnen opknappen. Uiteindelijk zullen we ook de muur tussen de huiskamer en het andere pandje verwijderen waardoor er één grote ruimte ontstaat."

Koop een stukje muur

Volledig scherm
De muur van 't Stoofje die 'te koop' is. © Iris van den Berg

Het kost geld om die volgende stap uit te voeren. De vrijwilligers hebben een ludieke actie gestart om het benodigde bedrag binnen te halen: voor vijftien euro kunnen geïnteresseerden een stuk muur van 10 bij 10 centimeter kopen. "De stenen worden gereserveerd, betaald, uitgehakt en aan de koper gegeven", lacht versluis. "Koop een stukje muur en geef 't Stoofje de ruimte!"

De complete verbouwing van het ontmoetingshuis bestaat uit het verbinden van drie pandjes. Er komt zo meer ruimte voor deelnemers aan activiteiten in het centrum. De nieuwe verbindingen tussen huiskamer, meditatiehuis en cursushuis zijn het sluitstuk van een reeks aanpassingen en verbeteringen aan de panden die ruim twee jaar geleden werden ingezet.

Volledig scherm
't Stoofje breidt uit. Medewerkers en vrijwilligers zijn aan de slag om het naastgelegen pand erbij te betrekken. © peter van trijen/pix4profs
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement