Volledig scherm
start kerstmannenloop door de binnenstad van roosendaal - Foto: Tonny Presser/Pix4Profs -

Slechts 60 kerstmannen lopen fanatiek in Roosendaal voor Voedselbank

ROOSENDAAL - Het aantal deelnemers aan de kerstmannenloop zondagmiddag door de stad was met 60 verklede mannen en vrouwen een veertigtal minder dan vorig jaar. De sfeer was er door hun fanatieke deelname echter niet minder om.

De kerstmannenloop maakte net als het aansluitende 'Roosendaal Zingt Kerst' onderdeel uit van 'Tongerlo Kerst 2016' op het Tongerloplein, georganiseerd door Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo, THOR en Roosendaal Zingt.

Evenals vorig jaar was de loop niet bedoeld als wedstrijd maar om zoveel mogelijk pakketten van omstanders te verzamelen voor de Voedselbank. Rafaël van Loenhout (17) had er voor zichzelf echter wel een wedstrijd van gemaakt en was dan ook apetrots toen hij als eerste terug het Tongerloplein op kon rennen.

,,Ik doe voor het eerst mee met deze loop en de sfeer is me goed bevallen. Onderweg kreeg ik een blik bonen en een fles water in mijn handen geduwd.''

Angela Smit (52) heeft met een vriendengroep alle Roosendaalse kerstmannenlopen al meegedaan: ,,Ik loop echt voor het goede doel. Ik kreeg van een klein mannetje een pakje cup a soup. Zo vertederend want hij had een hele bolderkar vol spullen bij zich. Speciaal voor de Voedselbank ingeslagen!''

Organisator Eric Hopstaken van Roosendaal Zingt meende dat de belangstelling voor de loop wat beperkt bleef door gebrek aan saamhorigheidsgevoel onder een deel van de Roosendaalse inwoners.

Tijdens het aansluitende zangfestijn stroomde het plein echter wel vol met een enthousiast meezingend publiek.