Slager mag half uurtje open met kerst

BOSSCHENHOOFD – In de winkeltijdenverordening van de gemeente Halderberge is één dag heilig. Op Eerste Kerstdag blijven alle winkeldeuren op slot, hoewel Albert Heijn in Hoeven dat graag anders zou zien.

Toch maken burgemeester en wethouders komende kerst een uitzondering. Slager Pieter-Jan van de Riet in Bosschenhoofd mag zondag 25 december voor een half uurtje zijn zaak openen. Wethouder Frits Harteveld stelt dat het geen vrijbrief is voor andere ondernemers. ,,De vergunning geldt puur voor het afhalen van bestellingen van versproducten en dan nog tussen 10.30 en 11.00 uur. Geen nieuwe verkoop. Dat is iets anders dan een winkel open stellen. Daar hebben we eerder dit jaar een verruiming toegepast, maar Eerste Kerstdag blijft de boel op slot.'' 

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.