Skydive mogelijk
naar Rucphen

Rucphen - Eigenaar Nicky Broos heeft serieuze plannen met Skydive Roosendaal binnen nu en twee jaar te verhuizen naar Rucphen. Bij Skidôme, waarvan hij ook eigenaar is, wil hij dan een nieuwe windtunnel bouwen. 

Op dit moment voelt de ondernemer meer voor verplaatsing van Skydive dan voor het verlengen van de bestaande skibanen waarvan eerder sprake is geweest. Alleen is Broos nu minder overtuigd van de noodzaak van dat laatste dan twee jaar geleden. "Hoewel alle opties nog open zijn, heb ik er geen vertrouwen in dat uitbreiding van de pistes rendabel genoeg is. Daarmee heeft dat plan minder prioriteit. Onze skischool draait fantastisch. Daar hoef ik op korte termijn de pistes niet voor te verlengen'', zegt Broos die in het eerste kwartaal van dit jaar knopen moet doorhakken.

Een mogelijke koppeling van Skydive aan de Rucphense Binnentuin, vindt Broos zo gek nog niet gezien alles wat er rond Skidôme de komende jaren staat te gebeuren met de plannen voor Wielerwereld, een nieuwe sporthal, een nieuw binnenbad en een bungalowpark. ''Skydive kan daar iets aan toevoegen en de plannen voor de bouw van een bowling zijn er ook nog altijd'', zegt Broos die in Roosendaal ruim drie miljoen euro moet investeren om met de tien jaar oude accommodatie van Skydive bij de tijd te blijven. "Dat is nog altijd minder dat de zeven miljoen die nodig is voor het verlengen van de skipistes. Voor dat geld kun je ook een nieuwe vlieghal in Rucphen wegzetten. Dat is de afweging waar ik nu voor sta'', zegt de eigenaar.