Volledig scherm
Sjef van Dorst (RL) verlaat de gemeenteraad. © PETER VAN TRIJEN

Sjef van Dorst (RL) verlaat gemeenteraad Roosendaal

ROOSENDAAL - Gedwongen door familieomstandigheden heeft het Roosendaalse raadslid Sjef van Dorst van de Roosendaalse lijst moeten beslissen zijn zetel met onmiddellijke ingang op te geven.

Van Dorst zit sinds 2010 in de gemeenteraad en sluit niet uit dat hij ooit terugkeert als een beroep op hem wordt gedaan. In de gemeenteraad wordt hij opgevolgd door Kees Hoendervangers.

Hij heeft bij de fractieleiding aangegeven dat hij door privéomstandigheden niet langer in staat is zich voor de volle 100 procent in te zetten voor de politiek. En dat eist hij wel van zichzelf. Met pijn in het hart heeft hij zijn afscheid aangekondigd. ,,Ik heb bijna negen jaar in de gemeenteraad gezeten en heb het altijd met veel plezier gedaan", aldus de in Kalsdonk geboren opticien. 

Barricades

Over zijn eigen functioneren zegt Van Dorst: ,,Ik ben niet iemand die op de barricades staat. Ik zoek de verbinding. Partijen bij elkaar brengen, samen iets ontwikkelen. Oppositie of coalitie maakt mij wat dat betreft niet zo veel uit. ” Zoals het nieuwe cultuurbeleid wat onder meer inzet op een samenwerking van professionele en amateur cultuurmakers. 

Zijn opvolger Kees Hoendervangers uit Roosendaal heeft al eerder een periode in de gemeenteraad gezeten. 

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.