Volledig scherm
© Thinkstock

Sint Willebrorder die met bijl op kennis heeft ingehakt komt weer vrij

ST WILLEBRORD/BREDA - De 33-jarig R.B. uit Sint Willebrord die op 12 mei vorig jaar op een feestje met een hakbijl op een kennis zou hebben ingeslagen, komt weer vrij. De rechtbank besloot de man maandag vrij te spreken van een poging tot doodslag. Hij kreeg nog wel een voorwaardelijke celstraf van twee maanden, bovenop zijn voorarrest.

Er waren verklaringen dat de man wel twintig keer zou hebben uitgehaald met de bijl, maar die verklaringen zijn ongeloofwaardig, oordeelde de rechtbank. De mannen op het feestje in Sint Willebrord hadden allemaal veel gedronken en stonden stijf van de ghb.

De verdachte had gesteld dat hij zelf werd aangevallen met de bijl en dat hij juist wilde voorkomen dat hij werd geslagen. Hij pakte daarom de bijl beet en ging een worsteling aan met zijn belager. Daarbij heeft de verdachte wel met de bijl het hoofd van de ander geraakt. Dat beoordeelde de rechtbank als een poging zware mishandeling. Het letsel was gering.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement