Volledig scherm

Seppe: wijziging bestemmingsplan is de volgende stap in lange procedure

BOSSCHENHOOFD - Nu Provinciale Staten de Verodening Ruimte heeft aangepast kan het bestemmingsplan van vliegveld Seppe veranderd worden om Seppe Airparc mogelijk te maken.Dat nieuwe bestemmingsplan is de volgende stap in de lange procedure.

De Halderbergse gemeenteraad beslist hier in april over. Tegen de wijziging zijn negen bezwaren ingediend, die worden bij de overweging betrokken. Na dit besluit van de gemeenteraad kunnen de bezwaarmakers naar de Raad van State stappen om de bedrijfsgebouwen met hangars tegen te houden.

Seppe Airparc komt tussen de landingsbaan en de A58. De tegenstanders kregen bij de provincie onvoldoende steun. Partij voor de Dieren en GroenLinks stonden alleen met hun amendement tegen Airparc Seppe. Een van de argumenten van de tegenstanders is dat er bij vliegveld Aviolanda in Woensdrecht nog genoeg plaats voor de komst van luchtvaartgebonden bedrijvigheid en is bebouwing van Seppe niet nodig. Een meerderheid in de staten was het daarmee niet eens.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.