Volledig scherm

Seppe: wijziging bestemmingsplan is de volgende stap in lange procedure

SEPPE - Nu Provinciale Staten de Verordening Ruimte heeft aangepast kan het bestemmingsplan van vliegveld Seppe veranderd worden om Seppe Airparc mogelijk te maken.Dat nieuwe bestemmingsplan is de volgende stap in de lange procedure.

De Halderbergse gemeenteraad beslist hier in april over. Tegen de wijziging zijn negen bezwaren ingediend. Die worden bij de overweging betrokken. Na dit besluit van de gemeenteraad kunnen de bezwaarmakers naar de Raad van State stappen om de bedrijfsgebouwen met hangars tegen te houden. Seppe Airparc komt tussen de landingsbaan en de A58. De tegenstanders kregen bij de provincie onvoldoende steun. Partij voor de Dieren en GroenLinks stonden alleen met hun amendement tegen Airparc Seppe. Een van de argumenten van de tegenstanders is dat er bij vliegveld Aviolanda in Woensdrecht nog genoeg plaats is voor de komst van luchtvaartgebonden bedrijvigheid en bebouwing van Seppe niet nodig is. Een meerderheid in de staten was het daarmee niet eens.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement