Volledig scherm

Schouwburg De Kring in Roosendaal start werving nieuwe directeur

ROOSENDAAL - Stichting Schouwburg De Kring in Roosendaal is gestart met de werving van een nieuwe directeur/bestuurder die leiding moet geven aan het eerder dit jaar gevormde Cultuurcluster. Daarin zijn behalve de schouwburg ook erfgoedcentrum Tongerlohuys en de cultuureducatie vertegenwoordigd.

De advertentie voor de directeur is zaterdag uitgezet. Hij of zij gaat deel uitmaken van een nieuwe bestuursstructuur waarin voor het eerst ook een Raad van Toezicht is opgenomen. Oud-burgemeester Peter van der Velden van Breda en Bergen op Zoom was daar als adviseur bij betrokken. Volgens stichtingsvoorzitter Harry Sturm is de eerste benoeming in die ongeveer vijfkoppige Raad van Toezicht rond. Hij wil niet zeggen om wie het gaat. De sollicitatieprocedure voor de andere leden loopt.

Op dit moment is Trudie Stalpers uit Bergen op Zoom waarnemend directeur. Zij trekt de kar sinds Bergenaar Ad van Terheijden eerder dit jaar ziek thuis kwam te zitten. Bij de opening van het Cultuurcluster in het najaar kreeg Stalpers lof toegezwaaid door cultuurwethouder Hans Verbraak. Volgens Sturm kan iedereen solliciteren op de vacature. ,,Zo werkt transparantie." Eind september was nog het streven dat de nieuwe organisatie voor het Cultuurcluster er op uiterlijk 1 januari zou staan.