De schoolzone in Zegge wordt sinds deze week extra gemarkeerd door twee gele zuilen met bovenop een Bruna-illustratie.
Volledig scherm
De schoolzone in Zegge wordt sinds deze week extra gemarkeerd door twee gele zuilen met bovenop een Bruna-illustratie. © Herbert Kats

‘Schoolzone maakt plein Zegge veiliger’

ZEGGE - De afronding van afspraken over het dorpsplein in Zegge. Zo ziet Ton Christophersen het plaatsen van twee gele zuilen met de aanduiding Schoolzone in de Onze Lieve Vrouwestraat. De voorzitter van de Dorpsraad is tevreden dat het plein in hartje Zegge nu beter gemarkeerd is. Vooral voor schoolkinderen moet dat de situatie veiliger maken.

,,Het is steeds de bedoeling geweest om automobilisten meer opmerkzaam te maken dat ze over een plein rijden’’, legt Christophersen uit. ,,Het oogt een beetje als doorgaande weg. Maar er geldt niet voor niets een maximumsnelheid van 15 km.’’ 

Hij geeft aan dat de twee zuilen die deze week aan zuid- en aan de noordkant zijn geplaatst de laatste schakel in de afspraken die in een vorige ambtsperiode met wethouder Laura Matthijssen werden gemaakt. Dat resulteerde onder meer ook in een voetgangersoversteekplaats bij de kerk en het plaatsen van borden.

Bruna-afbeeldingen 

Christophersen kan zich wel voorstellen dat de felgekleurde zuilen enig opzien baren. ,,Maar dat is ook de hele truuk: ze móeten opvallen.’’ Volgens de voorzitter van de Dorpsraad zijn de Bruna-afbeeldingen op de palen daarbij een extra hulpmiddel.  Het idee ervoor is opgepikt in andere gemeenten.

Doel is om weggebruikers er beter van te doordringen dat ze een plein naderen waar op gezette tijden veel kinderen zijn. Ouders parkeren er ook zelf hun auto als ze hun kinderen naar de basisschool Mariadonk, net om de hoek, brengen.

Ondanks de tevredenheid over het hele pakket maatregelen houdt Christophersen nog een slag om de arm als het om het effect in de praktijk gaat. ,,We gaan kijken hoe het werkt en houden de vinger aan de pols’’, belooft hij.