Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Jessica Heirbaut van BS Gezellehoek heeft groen licht voor vernieuwbouw van de school. © pix4profs/petervantrijen

Scholen in Roosendaal krijgen miljoenen voor huisvesting: dit zijn de plannen

ROOSENDAAL - Directeur Jessica Heirbaut van basisschool Gezellehoek is blij met de ruim 1,6 miljoen euro voor de nieuwbouw van de 46-jaar oude school in de Roosendaalse wijk Kroeven. Als het aan haar had gelegen, was het bedrag zelfs hoger uitgevallen. 

Ze zegt: ,,We blijven gewoon op de huidige locatie in dit ruime gebouw zitten, maar mogen het nu gelukkig wel aanpassen. De architect is best vergevorderd met de plannen. Het bedrag is alleen wat lager uitgevallen door een nieuwe verrekening van het aantal leerlingen.”

  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.