Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Jessica Heirbaut van BS Gezellehoek heeft groen licht voor vernieuwbouw van de school. © pix4profs/petervantrijen

Scholen in Roosendaal krijgen miljoenen voor huisvesting: dit zijn de plannen

ROOSENDAAL - Directeur Jessica Heirbaut van basisschool Gezellehoek is blij met de ruim 1,6 miljoen euro voor de nieuwbouw van de 46-jaar oude school in de Roosendaalse wijk Kroeven. Als het aan haar had gelegen, was het bedrag zelfs hoger uitgevallen. 

Ze zegt: ,,We blijven gewoon op de huidige locatie in dit ruime gebouw zitten, maar mogen het nu gelukkig wel aanpassen. De architect is best vergevorderd met de plannen. Het bedrag is alleen wat lager uitgevallen door een nieuwe verrekening van het aantal leerlingen.”

  1. Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten
    PREMIUM
    Longread

    Niemand mag ziek worden, vinden ze op basis­school Aventurijn in Standdaar­bui­ten

    STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haar klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”